Basarabia - file din poveste.

 Festivalul Basarabia - File din Poveste, ediția a 8-a.

Cel mai așteptat eveniment de frumusețe al primăverii în rândul basarabenilor revine la Brașov!
Șapte basarabence focoase vor lupta pentru titlul de „Miss Basarabia”, concurs ajuns la a IV-a ediție, organizat în cadrul festivalului cultural "Basarabia".
Vor încinge atmosfera Lupii lui Alex Calancea de la Chișinău, într-un concert de o oră și 20 de minute și nu în ultimul rând DJ Aferist cu un after-party așa cum se cuvine, în stil basarabean.
Invitații sunt așteptați la o tombolă cu premii pe măsură oferite de partenerii oficiali ai evenimentului.
Program:
1. Concurs „Miss Basarabia” și tombolă cu premii;
2. Concert „Alex Calancea și Lupii”- 1h 20 minute;
3. After-party DJ Aferist.

 

 Festivalul Basarabia - File din Poveste, ediția a 7-a.

 

Festivalul „Basarabia - file din poveste”, care a devenit deja o tradiție în cadrul asociației noastre, revine la Brașov, în perioada 27-31 martie, aflându-se la cea de-a VII-a ediție!
În acest context, sărbătorim cei 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România și, ca în fiecare an, urmărim același scop și anume promovarea culturii specifice spațiului dintre Prut și Nistru, prin organizarea diferitor activități ce reflectă valorile și obiceiurile neamului nostru! Astfel, ne propunem să reunim cât mai mulți tineri, creând o legătură strânsă între comunitatea basarabeană și cea brașoveană. Vă așteptăm la festival cu mare drag ca să vă împărtășim răvașe din istoria ce leagă cele două suflete românești!

Kruhnen Music Halle găzduiește, pe 28 martie, prima ediție a concursului „Miss & Mister Basarabia” din cadrul festivalului tradițional „Basarabia - file de poveste”, organizat la inițiativa Asociației Tinerilor Basarabeni din Brașov. Astfel, 13 tineri - șapte băieți și șapte fete, atât elevi cât și studenți, vor concura în cadrul următoarelor probe: prezentare, proba de inteligență, defilare în costume naționale, defilare în ținute de seară și proba surpriză.
Toți participanții vor beneficia de premii speciale, inclusiv publicul, care va participa în cadrul unei tombole.
Evenimentul, însă, nu se încheie aici, deoarece urmează punctul culminant al serii și anume evoluția pe scenă a invitatului special - Mark Stam, și, bineînțeles, after party cu Fox Banger, Dj basarabean care va încinge atmosfera până dimineață!
Vă așteptăm cu drag la cel mai tare eveniment marca ATB Brașov!

 

 

Festivalul Basarabia - File din Poveste, ediția a 6-a.

În perioada 27-31 martie 2018 organizăm cea de-a VI-a ediție a festivalului cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Prin acest proiect urmărim promovarea culturii specifice spațiului dintre Prut și Nistru în comunitatea brașoveană cu implicarea diasporei basarabene, precum și crearea unei legături între studenții basarabeni și tinerii din România. Circa 1000 de persoane au participat la edițiile precedente și peste 10 000 au luat contact cu evenimentul prin intermediul diverselor canale media. În acest an suntem și mai ambițioși și sperăm să avem un număr de participanți mai mare. Pentru aceasta ne propunem următorul program:
27 martie - deschiderea evenimentului: conferință de presă la Primăria Municipiului Brașov, instalarea cifrelor volumetrice „100” în Piața Sfatului, împărțirea tricolorului prin Brașov;
29 martie - prezentarea de bucate la Bistro de l'Arte;
31 martie - Miss Basarabia, Stand-up, concert Irina Rimes și DJ SKANNER la Kruhnen Musik Halle (curand mai multe detalii despre bilete).

Pe 31 martie Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov si Kruhnen Musik Halle organizează cea de-a II-a ediție a concursului “ MISS Basarabia ” cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.
Biletele sunt disponibile in avans, la pretul de 35 de lei, online pe Iabilet.ro si local la Rockstadt sau Kruhnen Musik Halle.
La intrare, pretul unui bilet va fi de 50 de lei
Miss Basarabia ediția II, Tombola cu premii din partea partenerilor, Stand-up: Cosmin Toba & Paul Mirea. 20:00 - 23:00
Irina Rimes 23:00
Dj Skanner 00:00
Fii alături de tinerii basarabeni și susține cele 10 fete participante în lupta pentru titlul MISS.
Cosmin Tobă & Paul Mirea vin să ne delecteze cu un umor de zile mari, iar invitatul special in cadrul evenimentului este nimeni alta decat interpreta IRINA RIMES.
Sărbătoarea nu se termină aici! Nota finală va fi cu DJ SKANNER - ca distracția să țină până dimineață.
Și pentru ca seara să devină memorabilă, partenerii concursului au pregătit o tombolă cu multe surprize și cadouri pentru fiecare!
Frumusesțe, eleganță și distracție - toate într-o singură seară. Hai și tu să simți spiritul unei seri basarabene!

 

 

Basarabia-File din Poveste, ediția a 5-a.

ATB Brașov vă invită la Basarabia - File din Poveste, un festival care marchează 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România prin promovarea culturii și tradițiilor spațiului dintre Prut și Nistru și a comunicării dintre diaspora basarabeană cu comunitatea locală din Brașov, printr-o serie de evenimente cu specific basarabean, festival organizat la a 5-a ediţie.
Program Festival:
1. Vineri, 31 martie, ora 12:00 - Vă întâmpinăm în Piaţa Sfatului cu Basarabian Free Hugs, vom împărţi tricolorul şi invitaţii la festival.
2. Vineri, 31 martie, ora 18:00 - Bistro de l'Arte. Vă invităm la degustarea bucatelor tradiţionale din Basarabia, combinată cu un joc interactiv la care vor participa toţi cei prezenţi.
3. Sâmbătă, 1 aprilie, ora 20:00 - MISS BASARABIA, Warehouse Pub. Participantele noastre vor trece prin mai multe probe pentru a ne demonstra cine merită premiul mare.
4. Sâmbătă, 1 aprilie, ora 22:00 - Comedy Zebra Show - trupa de umor care a participat la show-ul televizat "iUmor". Pentru că 1 aprilie este ziua dedicată umorului, vom avea parte de voie bună din partea celor de la Zebra Show.
5. Sâmbătă, 1 aprilie, ora 00:00 - Seara va culmina cu invitaţii speciali GUZ & Kapushon, interpreţi din Basarabia, faimoşi pentru piesele lor "Mămăligă SWAG", "O şosea din Europa".
Iar distracţia nu se va încheia aici! După un mare succes în 2016, Dj Skanner revine la Braşov cu cele mai potrivite mix-uri pentru o seară excelentă la Warehouse Pub!
6. 29-30 aprilie - Balonul Paradisul Acvatic - Cupa de fotbal LINK ce are ca scop principal strângerea de fonduri pentru organizarea taberei de iarnă pentru elevi din familii social vulnerabille!Susţinem un mod sănătos de viaţă!
Vă aşteptăm cu drag la un eveniment marca ATB Brasov!

 

 

Festivalul Basarabia - File din Poveste, ediția a 4-a.

Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov vă invită la Basarabia - File din Poveste, un festival care marchează 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România prin promovarea culturii și tradițiilor spațiului dintre Prut și Nistru și a comunicării dintre diaspora basarabeană cu comunitatea locală din Brașov, printr-o serie de evenimente cu specific basarabean. Cei dornici de a ”gusta” din cultura basarabeană sunt așteptați la evenimentele din cadrul festivalului începând cu 25 martie, ora 11:00, în Piața Sfatului, la deschiderea oficială!